Gebroeders Van Damme   
Passion for Life 
Home Tweedehands Verhuur
 

 

Schokdempers
De veiligheidsdriehoek voor uw wagen
 
   
Menu
 
 
De schokdempers maken samen met de remmen en de banden deel uit van de 'veiligheidsdriehoek'. Aangezien ze voortdurend gebruikt worden, is het erg belangrijk om ze regelmatig te laten nakijken om een goede wegligging en rijcomfort te verzekeren. Vandaar dat Renault u verschillende formules aanbiedt.
 
Het is bij de meeste automobilisten bekend dat goed functionerende schokdempers het rijcomfort van uw auto aanzienlijk verhogen. Wat men vaak vergeet is dat schokdempers ook bijdragen aan de veiligheid, omdat ze ervoor zorgen dat uw banden altijd contact houden met het wegdek. Echter, na verloop van tijd slijten deze langzaam.
 
Onbewust passen automobilisten hun rijstijl aan op de steeds minder functionerende schokdempers. Zo brengt de automobilist zichzelf en anderen onnodig in gevaar.
 
 

Wist u dat versleten schokdempers =
 
- 35% langere remafstand
 
- 15% gevoeliger voor aquaplaning
 
- 25% minder lange levensduur van de banden
 
 
Het onderhoud van de schokdempers is dus onontbeerlijk voor uw veiligheid !
 
De levensduur van een schokdemper is afhankelijk van verschillende factoren : de staat van de wegen, de lading van de wagen, de kilometerstand, het rijgedrag en de weersomstandigheden.
 
Het meest zichtbare teken van slijtage is een olielek maar stelt u een abnormale slijtage vast van de banden of een gekraak of geknars aan de wagen? Neem dan contact op met uw concessiehouder !
 
De schokdempers worden gecontroleerd bij elke demontage van de banden.
 
Het is aanbevolen ze te vervangen na 4 jaar of 80 000 km.
 

 

 
@ Gebroeders Van Damme 2020 © All Rights Reserved. BTW BE.0447.812.970 Privacyverklaring Cookies
  Desktop page - V1.0.2