Gebroeders Van Damme   
Passion for Life 
Home Tweedehands Verhuur
 

 

Batterij
Zorg dragen voor uw batterij
 
   
Menu
 
 
Wat weten we over batterijen? Over het algemeen komen we niet verder dan: ze zijn zwaar, ze zijn onmisbaar om onze wagens te kunnen starten, en hoewel we ze heel wat keren kunnen opladen, verslijten ze op een bepaald moment en worden ze onbruikbaar.
 
 

Hoe laadt een autobatterij op en hoe loopt ze weer leeg?
 
Wanneer de motor stilstaat, voedt de batterij de elektrische systemen van uw voertuig, waaronder de starter. Op die manier loopt de batterij beetje bij beetje ‘leeg’.
 
Ook andere factoren (zoals lage temperaturen) kunnen ervoor zorgen dat ze sneller leeg geraakt. Maar net zoals bij alle andere oplaadbare batterijen kunt u dit proces ook omkeren. Zo laadt de batterij van uw Renault weer op wanneer de motor draait en slaat ze die energie op.
 
 
 
Wat is de levensduur van een batterij en hoe kunnen we die verlengen?
 
Wat is de levensduur van een batterij en hoe kunnen we die verlengen? Een batterij kan maar een bepaald aantal keren worden opgeladen en gaat dus niet eeuwig mee. Mettertijd loopt ze sneller en sneller leeg, tot op het moment dat er niet langer voldoende bruikbaar vermogen overblijft. Over het algemeen gaat men uit van een levensduur tussen vier en zes jaar.
 
 
 
 
 
 
Radio, ingebouwde GPS, USB-aansluiting, telefoonoplader... Het is uw batterij die hun goede werking verzekert. Waak dus goed over je batterij !
 
 

 

Is uw batterij 's nachts leeggelopen?
   
Misschien hebt u uw lampen niet gedoofd? Of misschien is uw batterij gewoon te oud geworden en heeft ze niet voldoende energie kunnen opslaan om uw wagen te starten? Hoe het ook zit, u kunt uw wagen misschien nog gestart krijgen ... met behulp van een andere wagen. Volg daarbij gewoon deze stappen.
   
- Plaats de twee wagens tegenover elkaar zonder dat ze elkaar raken en zet de motoren stil.
   
- Open de motorkap en verwijder de beschermkappen van de batterijen.  
   
- Sluit de rode kabel aan op de pluspool (+) van de lege batterij en de hulpbatterij.
   
- Doe hetzelfde met de zwarte kabel (-).  
   
- Start de hulpwagen en laat de motor een tot twee minuten draaien. Start daarna de wagen met de lege batterij.
   
- Verwijder beide kabels en maak daarna een rit van minimaal dertig minuten om de batterij weer op te laden.
 

 

Wacht niet tot het te laat is!
 
Als uw batterij om wat voor reden dan ook toch leeggelopen is, en dat vervolgens nogmaals gebeurt, is het hoog tijd om ze te laten nakijken.
 
Misschien gaat het om een eenvoudig mechanisch defect, of misschien is het gewoon tijd om uw batterij te vervangen. En omdat voorkomen altijd beter is dan genezen: weet dat uw batterij regelmatig gecontroleerd moet worden - om de drie jaar of 60.000 km.
 
Wie lang van zijn batterij wil profiteren, kan er maar beter zorg voor dragen!
 
 
 
 
 
 

 

 

 
@ Gebroeders Van Damme 2020 © All Rights Reserved. BTW BE.0447.812.970 Privacyverklaring Cookies
  Desktop page - V1.0.2