Gebroeders Van Damme   
Passion for Life 
Home Tweedehands Verhuur
 

 

Eco 2
Het leven beter maken
 
   
Menu
 
 
Nu de ozonlaag het hard te verduren krijgt en de vervuiling regelmatig nieuwe recordhoogten bereikt, kunnen we de planeet een handje helpen door slim en verantwoord te rijden. Bovendien besparen we er geld mee! Ecorijden is dus echt wel de moeite waard, omdat deze manier van rijden veel milieu- en mensvriendelijker is.
 
  
6 tips om een zware voet wat lichter te maken!
           
Duurzaam rijden spaart uw wagen ... en de planeet! Hoe? Door uw wagen minder te gebruiken voor korte trajecten! Bij kleine afstanden verslijten de motoronderdelen niet alleen veel sneller, maar verbruikt uw wagen ook meer brandstof. Voordat de motor warmgedraaid is, verbruikt hij gemiddeld 50% meer brandstof op de eerste kilometer, 25% meer op de tweede, enzovoort. Iets om over na te denken voordat u zomaar weer in uw wagen springt!
           
           
     
Schakel beter :   Rijd soepeler :   Rem af op de motor, en niet met het rempedaal :  
           
schakel terug op ongeveer 1.000 tpm en schakel een versnelling hoger op ongeveer 2.000 tpm bij een dieselwagen en op 2.400 tpm bij een benzinewagen.   hou steeds dezelfde snelheid aan (maar leef de snelheidsbeperkingen natuurlijk na) in de hoogst mogelijke versnelling.   Door geleidelijk te vertragen, wordt er geen brandstof meer naar de motor gevoerd. Tijdens een afdaling remt u op de motor zonder de versnelling in vrij te zetten.  
           
           
           
           
     
Houd uw versnellingen onder controle :   Gebruik uw motor weldoordacht :   Gebruik uw gezond verstand :  
           
tot 50 km/u versnelt u zo vlot mogelijk, zodat u sneller naar de vijfde versnelling kunt schakelen. Boven die snelheid kunt u rustiger versnellen.   zet de motor af wanneer u langer dan 30 seconden stilstaat en laat hem niet opwarmen voor u de baan opgaat, ook niet in de winter.   verwijder dakdragers of -koffers buiten het seizoen, controleer elke maand de bandendruk ... Zorg er ook voor dat het verschil tussen de buiten- en binnentemperatuur niet te groot is, want de airconditioning verhoogt uw verbruik met 5%.  
 

 

Ook de staat van uw Renault is uiterst belangrijk!
 
Geef uw wagen regelmatig een onderhoudsbeurt. Zo kunt u niet alleen veiliger de weg op, maar gaat uw wagen ook veel langer mee en bespaart u heel wat brandstof.
 
 
 
 
 
 
- De rolweerstand van de banden is verantwoordelijk voor zo'n derde van het brandstofverbruik van een voertuig. Banden met een te lage spanning doen het benzineverbruik met 10% stijgen en zijn erg gevaarlijk omdat ze onderweg kunnen klappen.;
 
- Ook als uw wagen slecht uitgebalanceerd is, zult u meer brandstof verbruiken en verslijten uw banden en de stuurinrichting veel sneller. Bovendien heeft uw wagen dan minder grip op de weg.
 
- Als de remmen te veel belast worden ontstaat er wrijving, wat het verbruik ook niet ten goede komt. Denk eraan: wanneer u bruusk remt, loopt de temperatuur tussen de remvoering en de remschijven op tot maar liefst 500 graden celsius!
 
- Als u de filters niet regelmatig vervangt, kunnen ze hun werk niet meer doen. Daardoor raakt uw motor vervuild en levert hij niet langer dezelfde prestaties.
 
- Als het ontstekingssysteem defect is, heeft dat ook een negatieve impact op het verbruik van uw wagen.

 

 
@ Gebroeders Van Damme 2020 © All Rights Reserved. BTW BE.0447.812.970 Privacyverklaring Cookies
  Desktop page - V1.0.2